VideoZivotopis - novy trend v personalistike


Videoprezentacia Vasej kariery je na Slovensku nie velmi zauzivany sposob ziadosti o pracu. Co je beznou praxou, je elektornicke zasielanie zivotopisov, niektore viac a niektore menej sofistikovane.

No na Zapade je to pravy opak. Ak sa chcete odlisit, na internete najdete navodov cele mnozstvo ako spravit to najlepsie Video CV vobec. Jedine co k tomu potrebujete je skvely pocitac s kamerou a dobrym nahravacim softwerom, ako ponuka napr. spolocnost Lenovo :o)

Na tychto strankach najdete aj navody, ako prezentovat svoj zivotopis, ako nebyt stremovany pred kamerou, ako sediet, ako mat dobre nastaveny hlasovy rozsah a ako aj napriek Vasej treme posobit tak, ze ziadnu tremu nemate ( http://www.videocvtube.com/)

Z vlastnej skusenosti viem povedat, ze ten, kto posle video zivotopis ma o mnoho viac sanci a skoruje lepsie, ako ten ktory ho neposlal. Preco? Pretoze personalistom a manazerom takyto sposob velmi ulahci pracu a vyberu toho spravneho kandidata. No, ci kandidat bude na poziciu vybrany, to nevie zarucit nikto. Co zavazi, je potom vynikajuca znalost odboru, osobnost, ci sa hodi na miesto a do firmy, jazykove schopnosti, atd. Tieto atributy sa zistia najma az na osobnom pohovore.

VideoCV by som odporucala pri co najvyssich poziciach v hierarchii spolocnosti, pri obchodnickych poziciach, poziciach pri styku s ludmi ci PR...

Comments

Popular posts from this blog

Formy a metódy vzdelávania manažérov na Slovensku – názor manažérov na ich vzdelávanie

Brona Biela? - Who am I?

Tipy na úspešné firemné večierky bez ujmy na zdraví či strate kariéry